Назад
Секрети ефективних тренувань з професійними гантелями

Тренажери з вільними вагами - основа силового тренінгу, якщо ви хочете не просто підтримувати тіло в тонусі, а зміцнити й наростити м'язову масу. До такого обладнання відносяться гантелі - тренажер для ефективної роботи з тілом. Жоден тренажерний зал не обійдеться без даного спортивного інвентарю. Новачки та досвідчені спортсмени, чоловіки та жінки, підлітки та люди літнього віку - всі охочі можуть тренуватися з задоволенням і користю для здоров'я, досягати високих результатів.

Гантелі - універсальний тренажер для виконання різних спортивних завдань

Професійне обладнання - запорука безпеки спортсмена і комфортних занять. Саме в спортзал людина приходить за результатом, де отримає максимум від тренувального процесу, підбираючи інвентар, який максимально відповідає поставленим цілям і рівню фізичної підготовки. Знайти спорядження потрібної форми, конструкції, ваги та навіть кольору - в залі відкриваються широкі можливості перед кожним охочим працювати на результат.

Професійні гантелі розраховані на інтенсивну експлуатацію і тривалий термін служби. Спортивні снаряди використовуються для силового тренінгу, важкої атлетики, аеробних задач та фітнесу. Так, ви тренуєте м'язи плечового поясу, біцепс, трицепс, грудні м'язи та навіть ноги. В залежності від вашої тренувальної програми, ви можете худнути формувати бажаний рельєф м'язів, підтримувати загальний м'язовий тонус.

Переваги професійних гантелей:

  • на відміну від штанги, гантелі забезпечують навантаження на більшу кількість м'язів-стабілізаторів, при цьому навантаження на суглоби більш щадне
  • спортінвентар відрізняється ергономічністю, займає небагато місця, а для зручності зберігання і грамотного розміщення в залі розроблені стійки під гантелі, (додати посилання на стійки)
  • застосовуються в різних сферах спорту: фітнес, силовий тренінг, кардіотренування, важка атлетика
  • можливість одночасно і почергово навантажувати руки, що дозволяє включити в роботу максимальну кількість м'язових груп, відчути кожен м'яз

Які вибрати гантелі - розбірні чи суцільнолиті?

Секрети ефективних тренувань з професійними гантелями

У спортзалі зустрічаються снаряди різної ваги, розміру, форми. Така різноманітність виробів допоможе підібрати той варіант, який відповідає можливостям вашого організму і розробленій програмі занять.

Виділяють два основних види гантелей за типом конструкції:

  • цільні мають фіксовану вагу, а гриф разом з обважнювачами - суцільна конструкція. Безпечні, прості у використанні, підходять для виконання всіляких спортивних завдань. Гантелі даного типу використовують для важкоатлетичних тренінгів, фітнесу, роботи на лаві тощо. Відмінним рішенням для ефективних тренувань стануть нерозбірні гантелі InterAtletika ST552, які представлені в інтернет-магазині "prof.interatletika.com" в асортименті від 3 до 70 кілограмів
  • розбірні відрізняються практичністю. Складаються з грифа, дисків і замків для фіксації дисків на ньому. У використанні все гранично просто: щоб збільшити навантаження, досить просто додати диск більшої ваги. Не найзручніший варіант для тренувань в залі, оскільки спортсмену простіше взяти снаряд більшої ваги, ніж витрачати час на "закручування дисків" потрібної маси. Проте для домашнього використання - це чудовий варіант, оскільки економить і витрати, і місце для зберігання.

Кілька корисних порад:

Секрети ефективних тренувань з професійними гантелями
  • оптимальна вага спорядження для новачків: 2-4 кг - для жінок, 4-8 кг - для чоловіків
  • обладнання з прогумованої ручкою краще вибирати для силового тренінгу, а для фітнесу та аеробних навантажень вибирайте гриф з вініловим покриттям
  • спеціальні спортивні рукавички одночасно вирішать два питання - гриф не буде ковзати в руці та не буде натирати мозолі

Вправи з гантелями на різні групи м'язів

Перевага спортивного інвентарю в його багатозадачності! Які ж групи м'язів включаються в роботу при виконанні найпопулярніших вправ?

  • м'язи плечового пояса (дельтовидні) зміцнюються при виконанні жиму в положенні лежачи
  • одночасні махи на прямих і зігнутих руках формують біцепс
  • нахили в сторони зміцнюють спину
  • підйоми корпуса зі снарядами за головою ефективні в формуванні кубиків преса
  • сформувати сильні ноги допоможуть присідання і станова тяга

На сайті "prof.interatletika.com" ви знайдете багатий асортимент професійних гантелей за кращими цінами, купити які можна для залу або для індивідуальних занять вдома.